Maar liefst 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft betalingsachterstanden of grote geldzorgen heeft. Deze stress kan leiden tot gevoelens van machteloosheid, depressie en lichamelijke klachten. Met verzuim als gevolg. Een medewerker met geldzorgen heeft gemiddeld 7 extra verzuimdagen per jaar. Ook medewerkers in Zorg en Welzijn, waar Kinderopvang onderdeel van is, maken zich regelmatig zorgen over hun geldzaken. Zo blijkt uit het ledenonderzoek van PGGM&CO dat 84% van de medewerkers zorgen heeft over zijn toekomstige financiële situatie.
Maar het is een lastig gespreksonderwerp. Zeker op het werk. Medewerkers praten liever niet over hun geldzaken. Vaak is een loonbeslag het eerste signaal dat de organisatie bereikt. De problemen zijn dan al groot. Terwijl je als werkgever veel eerder kunt helpen. Op een manier die past bij jouw rol.
Financieel fit
Daarom heeft PGGM&CO een aanpak ontwikkeld voor werkgevers en werknemers in Zorg en Welzijn. Hiermee helpen zij werkgevers om problemen vroeg te signaleren. En om (acute) geldproblemen bij medewerkers snel op te lossen. Werknemers worden geholpen met persoonlijke coaching, die past bij hun hulpvraag. Zowel curatief als preventief.
Tijdens deze online ledensessie vertelt Guido Verbaal van PGGM&CO meer over de nieuwe financieel-fit aanpak van PGGM&CO. Hij deelt daarbij de laatste inzichten uit de pilots/projecten bij diverse zorg- en welzijnsorganisaties.
Bekijk hier de brochure Jouw medewerkers financieel fit.
Aanmelden
De sessie is op 20 mei van 15.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden kan door te mailen naar info@bmko.nl o.v.v. ‘Financieel fit’. De sessie zal via Teams zijn. De link ontvang je een paar dagen van te voren.