GroeiGids is het landelijke platform voor betrouwbare voorlichting voor ouders, gemaakt met en voor de Jeugdgezondheidszorg. Het bestaat uit een gids die ouders na de geboorte van hun kind van het consultatiebureau krijgen, de website groeigids.nl, groei-nieuwsbrieven op leeftijd en de GroeiGids-app, die momenteel door meer dan 200.000 ouders gebruikt wordt.

Wat kunnen kinderdagverblijven hebben aan GroeiGids?
– Op www.groeigids.nl kunnen pedagogisch medewerkers de meest recente adviezen vinden over ontwikkeling, gezondheid, veiligheid en opvoeding van baby’s en peuters.  Ook kunnen zij ouders hiernaar verwijzen.
– Als ouders meer specifieke individuele vragen hebben, kunnen zij worden verwezen naar de ouderchat.
– Ook zouden pedagogisch medewerkers ouders kunnen wijzen op de gratis GroeiGids-app, waarin zij de ontwikkeling van hun kind kunnen bijhouden.
– In een gesprek over de ontwikkeling van een kind, kunnen pedagogisch medewerkers hun observaties in het kinderdagverblijf naast de ontwikkel-gegevens leggen die de ouder heeft bijgehouden in de app.
– Tenslotte kunnen kinderdagverblijven gebruik maken van GroeiGids voor algemene informatievoorziening aan ouders of rond ouderavonden. Denk aan links naar relevante artikelen op GroeiGids.nl of naar de Groei-nieuwsbrieven op leeftijd.

Deel dit nieuwsbericht