In opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voert Berenschot de komende jaren de ‘Monitor kwaliteitseisen kinderopvang’ uit.

In dit onderzoek gaat het ten eerste om het monitoren van de implementatie en ervaringen van recente aanpassingen in kwaliteitseisen. Kwaliteitseisen zijn een randvoorwaarde voor het waarborgen van kwaliteit in de kinderopvang. Ten tweede brengen de onderzoekers ervaringen in beeld bij alle overige kwaliteitseisen. De monitor is nu gestart en wordt jaarlijks herhaald.

Wat levert de monitor op?
De monitor geeft inzicht in eventuele knelpunten bij het toepassen van (gewijzigde) kwaliteitseisen. Ook hoopt het ministerie met de monitor inspirerende toepassingen op te halen van kinderopvangorganisaties, waar andere mogelijk van kunnen leren. Het ministerie gebruikt de jaarlijkse resultaten van deze monitor voor de beleidsontwikkeling. Wanneer het rapport gepubliceerd is, zullen we dit ook via deze nieuwsbrief verspreiden.

Bijdragen aan het onderzoek door als locatiemanager de vragenlijst in te vullen
De onderzoekers van Berenschot verzamelen door middel van vragenlijsten, (groeps)interviews en locatiebezoeken de ervaringen van onder andere locatiemanagers (houders), pedagogisch medewerkers en ouders. Hiervoor zijn aanbieders benaderd van kleine tot grote omvang, en uit verschillende regio’s. Wellicht heb je een uitnodiging van Berenschot ontvangen en deze nog niet uitgezet, of zou je graag ook een bijdrage willen leveren. We sturen je hierbij de link naar de vragenlijst, die je kan uitzetten zodat de respons hiermee verder verbreed wordt.

Het invullen van de vragenlijst kost een locatiemanager maximaal 25-30 minuten.

Ga naar de vragenlijst:  https://berenschot.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5swzuHUMarIATMG

Wij hopen dat je jouw ervaringen en inzichten wilt delen voor dit onderzoek. Daarmee werken we met elkaar samen om de kwaliteit van de kinderopvang te behouden en te verbeteren.

Meer informatie over de uitvoering van het onderzoek
mail: monitorkinderopvang@berenschot.nl.

 

Deel dit nieuwsbericht